• Altijd up-to-date
 • Onafhankelijk, simpel en snel
 • Grootste aanbod van datingsites
 • 100% veilig
 • Top datingsite
  Parship

Capido

Wanneer je een handicap hebt kan het best wel lastig zijn om te daten. Veel singles met een lichamelijke of verstandelijke beperking komen daar al snel achter wanneer ze op zoek gaan naar een relatie. Vrijgezelle mannen en vrouwen met een handicap voelen zich op een gewone datingsite daardoor al snel buiten de boot vallen. Sinds enige tijd is er daarom een nieuwe datingsite genaamd Capido, speciaal voor mensen met een handicap. Ze kunnen er op zoek naar een leuke relatie, alleen een toffe vriendschap of gewoon naar lotgenoten om elkaar te ondersteunen of gewoon gezellig te kletsen.

Capido

Niet alleen mensen die een handicap hebben kunnen lid worden van Capido, ook singles die geen beperking hebben zijn namelijk welkom. Het is nu eenmaal zo dat veel singles nog altijd wat terughoudend zijn over een relatie met een gehandicapte man of vrouw Dat komt vooral doordat ze bang zijn dat dit ook beperkingen voor de relatie op zal leveren. In de praktijk hoeft dat helemaal niet het geval te zijn en kun je ook met een handicap gewoon een heerlijke relatie hebben, met alle aspecten die de liefde zo geweldig maken. Capido.nl biedt daarom niet alleen dating voor mensen die zelf een handicap hebben, maar stelt ook andere singles in staat om lid te worden. Zolang je elkaar met begrip en respect behandelt is het goed en ben je altijd welkom.

Voordelen

 • Uniek platform voor singles met een handicap
 • Elke dag 3 gratis berichten versturen
 • Ook mensen zonder handicap kunnen lid worden

Nadelen

 • Als gratis lid krijg je reclamebanners te zien
 • Er is geen matching aanwezig


Capido uitgebreide review

Capido is een frisse en nog redelijk jonge datingsite die zichzelf echt nog moet bewijzen. Er zijn daarom ook nog niet zoveel mensen lid, maar mede doordat je er tot 3 gratis berichten per dag kunt versturen vermoeden wij dat de populariteit snel toe zal nemen. Natuurlijk gaat het hier om een zogenaamde 'niche' datingsite aangezien de doelgroep nooit zo groot zal worden als op algemene datingsites zoals Lexa en Relatieplanet. Maar misschien is dat maar goed ook, want singles die een handicap hebben en op zoek zijn naar een relatie hebben waarschijnlijk meer aan een meer besloten en dus ook veiligere date-omgeving zoals Capido. Welke handige features de site allemaal in petto heeft lees je in deze uitgebreide review.

Rolstoel stelletje

Inschrijven bij Capido

Inschrijven bij Capido doe je door het formulier in te vullen op de voorpagina van de site. Daar geef je aan wat of je een man of een vrouw bent en het geslacht van de singles waar je mee in contact wilt komen. Als je alleen vriendschap of een relatie zoekt maakt het niet zoveel uit wat je hier kiest. Daarna vul je een zelf verzonnen gebruikersnaam in en kies je jouw geboortedatum. Ook een e-mailadres is noodzakelijk want die heb je nodig om je account te activeren en bijvoorbeeld je wachtwoord te resetten als je dat op een bepaald moment vergeten bent. Ook een wachtwoord kiezen is nog nodig, waarna je op de knop Start met daten kunt klikken om door te gaan.

Een foto op je profiel zetten

Het is na het aanmaken van je profiel meteen nodig om een foto van jezelf op je profiel te plaatsen. Ook moet je hier alvast aangeven wat jouw specifieke handicap is wanneer dat van toepassing is. Je kunt hier meerdere handicaps selecteren en er is een groot scala aan zowel lichamelijke als verstandelijke handicaps waar je uit kunt kiezen. Vergeet niet om hier alvast het doel van je lidmaatschap te melden: liefde, vriendschap of lotgenotencontact.

Let op: je profiel kan vanaf dit moment gecheckt worden en dat het dus belangrijk is om een foto te uploaden waarop je goed te zien bent. Vul ook geen onzin in op je profiel, want dan kun je op inactief worden gezet.

Tot 3 gratis berichtjes per dag versturen

Zodra je profiel online staat kun je ook meteen op zoek naar nieuwe mensen. Omdat we bij Gratis-Datingsite.nl natuurlijk vooral interesse hebben in liefde, relaties en dating is dat ook de bril die we opzetten bij het beoordelen van de site en zijn functionaliteiten. Daarbij valt als eerste op dat je als een van de weinige premium datingsites ook met een gratis account gewoon berichtjes kunt versturen naar andere leden. Dat zijn er maximaal 3 per dag. Alhoewel dat niet genoeg is voor een uitgebreide kennismaking in korte tijd vinden we dit toch wel een heel positief aspect van de site. Het is natuurlijk te hopen dat dit zo blijft naarmate de site gaat groeien de komende maanden en jaren.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Capido komt over als een heel betrouwbare datingsite. Alhoewel deze datingsite niet beschikt over het Keurmerk Veilig Daten en de Thuiswinkel Waarborg. De waarheid is echter dat die keurmerken zelden worden uitgedeeld aan de kleinere datingsites. Heel positief is dat de profielen op de site doorlopend worden gecheckt op betrouwbaarheid. Ook is de verbinding zoals het hoort beveiligd met een SSL-certificaat. Wat we tot slot ook positief vonden is dat je ook als gebruiker een profiel kunt melden bij het team achter Capido zodat ze kunnen checken of het wel om een betrouwbaar en 'echt' profiel gaat.

Overige functionaliteiten van Capido

Naast het versturen van maximaal 3 gratis berichtjes (en flirts) per dag heeft Capido nog enkele handige functionaliteiten als je gratis lid bent:

 • Het aanmaken en zo vaak als je wilt wijzigen van je eigen datingprofiel.
 • Het zoeken naar andere leuke leden op basis van allerlei interesses, eigenschappen zoals je handicap en andere overeenkomsten.
 • De mogelijkheid om profielen van leden die je leuk vindt aan je favoriete profielen toe te voegen zodat je ze makkelijk weer terug kunt vinden.

Met een gratis account word je wel getrakteerd op reclame maar die was op het moment dat wij de site zelf testten voor deze review gelukkig niet heel hinderlijk.

Betaalde opties

Capido heeft ook met een gratis account dus al een aardig streepje voor op veel andere datingsites, omdat het versturen van gratis berichtjes toch wel een unicum genoemd mag worden. Je hebt echter ook de optie om betaald lid te worden, waarmee niet meteen alle reclame wordt verwijderd voor jouw account maar je ook nog enkele andere functies tot je beschikking krijgt:

 • Onbeperkt berichtjes lezen en versturen.
 • Zien welke leden je profiel onlangs hebben bezocht.
 • Een lijst bekijken van leden die graag met je willen matchen.
 • Niet alleen zoeken in heel Nederland of een provincie maar ook in je eigen regio.
 • Privéfoto's bekijken van andere leden waar je interesse in hebt.

 • Je profiel op inactief zetten zodat je even geen reacties hoeft te beantwoorden.

Kosten van een betaald lidmaatschap

De kosten van een betaald lidmaatschap zijn heel beschaafd te noemen:

 • Een volledig lidmaatschap van 1 maand kost € 11,95
 • Een volledig lidmaatschap van 3 maanden kost € 29,85 (€ 9,95,- per maand)
 • Een volledig lidmaatschap van 6 maanden kost € 45,- (€ 7,50,- per maand)

Je account bij Capido opheffen

Het is enorm eenvoudig om je profiel bij Capido op te heffen. Let alleen wel op dat dit niet meteen op dezelfde dag kan als je het profiel hebt aangemaakt. Je moet minimaal 24 uur wachten voor deze optie beschikbaar komt. Je bereikt hem dan door eerst op het tandwiel naast je profielnaam te klikken, dan voor Profiel wijzigen te kiezen en vervolgens de link Account verwijderen te gebruiken. Dan kun je het account definitief verwijderen.

Laatst bijgewerkt: 11-10-2019

Heb je ervaring met Capido?

Laat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Bol.com cadeaukaart
Velden met * zijn verplicht

Capido ervaringen

Waardeloos ..oplichters.???

jam op 30-08-2022 19:31

een paar dagen na betalen..kan ik niet meer inloggen met app..en ook mijn account bestaat niet meer ..support reageert niet ..:

ik zou zeker niet betalen..leuk voor de mensen die er echt wat aan hebben ..maar dat er op deze manier misbruik wordt gemaakt van deze mensen..!!

je kan nog beter tinder gebruiken

Camiel Hielkema op 29-10-2021 16:54

ik vind deze site zo ontzettend nep je kan nog beter een tinder account maken daar heb ik meer matches en gesprekken dan deze site. 3 berichten per dag haha kansloos gebeuren dit.
Advies aan de bedenker hef je zelf op en laat echte professionals dit doen en geef mensen die geld er in steken hun geld terug.

5

John van Aert op 06-10-2021 17:54

Ik hier ervaring mee maar zijn wel wat voor tijdige die tegen vallen ook wel eens een speeddatig gehad in Utrecht wat in het water viel daarom had ik besloten om even te stoppen met deze dating site voor mensen met een handicap

Eigenaar bekijkt berichten

Erwino op 11-06-2021 19:16

Heel rare website, heb mij ingeschreven maar het bleek al gauw dat de eigenaar van de website (1 persoon, geen professioneel bedrijf) meekijkt met de berichten die je stuurt. Heel ongemakkelijk, daarnaast veel te weinig leden, je wordt als 20er gematched met mensen van 60, vrij nutteloos.

Weinig gebruikers

anoniem op 16-04-2021 14:40

Er zitten echt weinig leden op de site, naar mijn mening niet je geld waard.

Leuk concept, maar werkt niet

Trudy op 19-03-2021 18:21

Het concept is leuk, maar er zijn weinig leden. Ben betaald lid geweest, maar kreeg geen reacties, bezoeken, berichten etc. Vaak inlogproblemen. Reacties via de site worden niet beantwoord. Kortom... geen aanrader.

Goede dating site

Prive op 10-08-2020 22:52

Goede dating site

Goed

Amanda op 14-11-2019 10:33

Goed voor mensen in een rolstoel zoals ik omdat de meeste mannen altijd mijn vriendinnen flirten en nooit met mij.

Wij gebruiken cookies We kunnen deze plaatsen voor analyse van onze bezoekersgegevens, om onze website te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud te tonen en om u een geweldige website-ervaring te bieden. Voor meer informatie over de cookies die we gebruiken opent u de instellingen. Bekijk onze cookiepagina
Accepteer alles
Weigeren