• Altijd up-to-date
 • Onafhankelijk, simpel en snel
 • Grootste aanbod van datingsites
 • 100% veilig
 • Top datingsite
  Parship

Hoger Opgeleiden datingsites

Ben je een hoogopgeleide single en zoek je een partner die dat ook is? Dan kan een datingsite voor hoger opgeleiden een goede keuze zijn. Door namelijk van een datingsite gebruik te maken die speciaal is gericht op singles van hbo of universitair niveau kun je sneller een serieuze date of relatie vinden met iemand die van je eigen niveau is. De matching is er vaak beter dan op andere sites en singles zijn er vaak ook gemotiveerder op zoek.

Op deze pagina geven we je een actueel en compleet overzicht van de beste datingsites voor hoger opgeleide singles in Nederland, laten we zien waarom het een enorm goed idee is om een van deze sites te kiezen en geven we je ook nog wat handige tips wanneer je op een van deze sites gaat daten.

Wat zijn op dit moment de beste datingsites voor hoger opgeleide singles?

Hieronder kun je diverse datingsites bekijken voor mensen die een hbo of wo studie hebben afgerond (of daar nog mee bezig zijn). Elke site is door ons uitgebreid beoordeeld op betrouwbaarheid, functionaliteit, succesratio en nog veel meer factoren. Daarnaast kun je meteen zien welke sites de hoogste beoordelingen van gebruikers hebben. Klik door naar een site voor de uitgebreide review of bezoek deze direct voor het afsluiten van een vrijblijvend proefabonnement.

Populair
Parship

Parship

Ben je toe aan een serieuze relatie? Meld je aan bij Parship! Dit is hét bemiddelingsplatform voor singles op zoek naar een passende partner. Parship maakt gebruik van een intelligent matchingssysteem en biedt haar leden diverse tools aan om contact te leggen met anderen. Betrouwbaar, veilig en servicegericht.

Bezoek Parship
EliteDating

EliteDating

EliteDating is een van de populairste datingplatforms van Nederland. De site helpt hoogopgeleide singles bij het vinden van een passende partner. EliteDating maakt gebruik van een uitgebreide persoonlijkheidstest en doet op basis daarvan partnervoorstellen. Een goede bemiddelaar voor singles op zoek naar een geschikte match!

Bezoek EliteDating
e-Matching

e-Matching

e-Matching is een datingsite voor hoogopgeleide singles. De site helpt jou bij het vinden van iemand die past bij jouw persoonlijkheid en intellect. Met behulp van een uitgebreide zoekfunctie kun je snel en effectief op zoek naar de man of vrouw van jouw dromen!

Bezoek e-Matching
Match4me

Match4me

Op zoek naar een passende partner? Match4me brengt hoogopgeleide singles bij elkaar. De site wordt gezien als een van de meest betrouwbare datingsites in zijn soort en draagt het Keurmerk Veilig Daten. Zo weet je dat je te maken hebt met een veilige date-omgeving.

Bezoek Match4me
SmartSingles

SmartSingles

Ben je single en zoek je iemand die op intellectueel niveau jouw gelijke is? Meld je dan aan bij SmartSingles. Deze datingsite is speciaal voor hoogopgeleide mannen en vrouwen op zoek naar een passende partner. Voor iedereen die wil daten op niveau!

Bezoek SmartSingles
Academic Singles

Academic Singles

Een van de weinige sites die zich specifiek op hoger opgeleide vrijgezellen richten is Academic Singles. In deze review bespreken we hoe het matchen en daten via Academic Singles werkt en hoe je deze datingsite kunt gebruiken.
Bezoek Academic Singles

Waarom een datingsite voor hoger opgeleiden kiezen?

Wanneer je een hoge opleiding hebt genoten vind je het waarschijnlijk belangrijk om een partner van je eigen niveau te hebben. Een relatie is tenslotte veel meer dan alleen fysieke aantrekkingskracht, hoe belangrijk dat aan het begin ook lijkt. Op termijn is het vooral van belang dat je goed met elkaar kunt praten, een beetje gelijk opgaat in jullie levensverloop en ook veel gezamenlijke doelen kunt stellen. Dat is een stuk makkelijker met iemand die net als jijzelf een hoge opleiding heeft gehad. De datingsites op deze pagina zijn stuk voor stuk bedoeld voor hoogopgeleide singles, oftewel mannen en vrouwen van hbo- en wo-niveau. Wat voor voordelen hebben deze datingsites allemaal ten opzichte van de meer algemene datingsites?

1. Uitsluitend singles leren kennen van je eigen (hoge) niveau

Een datingsite voor hoger opgeleiden heeft vrijwel uitsluitend leden die een opleiding hebben genoten op hbo of universitair niveau. Een aantal van deze datingsites vindt het geen probleem als je nog met een hbo of wo studie bezig bent, maar de meeste singles die je er tegenkomt zijn wel ouder dan 30 jaar. Die zijn dus inmiddels al aan hun werkzame leven begonnen en zoeken vaak een serieuze relatie met iemand waar ze veel mee gemeen hebben, iemand die een succesvolle en uitdagende carriere ook belangrijk vindt. Je maakt dus meer kans om in korte tijd meerdere mensen te leren kennen die aansluiten bij je eigen verwachtingspatroon en belevingswereld.

2, Serieuzer daten dan bij andere sites

Veel datingsites en datingapps voor hoger opgeleiden kunnen bogen op een hoog succespercentage. Dat heeft deels te maken met het eerste punt dat we al noemden: namelijk dat je sneller in contact met mensen die aansluiten op je eigen behoeften en interesses. Maar het heeft ook met nog een aantal andere factoren te maken. Het tweede punt is namelijk dat er op een datingsite voor singles op hbo en wo-niveau gewoonweg serieuzer wordt gedatet dan op andere sites. Hoe komt dat?

 • Deze datingsites brengen vrijwel altijd een relatief hoog tarief in rekening bij hun leden. Mensen die gewoon vrijblijvend wat profielen willen swipen zoeken daarom al snel een ander platform.
 • Hoogopgeleide singles - vooral die van 30 jaar en ouder - zijn ook gewoon eerder op zoek naar een echt serieuze relatie in plaats van alleen maar een vrijblijvend contact.
 • Singles die boven de 30 zijn en een hoge opleiding hebben afgerond weten vaak ook al heel goed hoe ze zelf in elkaar zitten en wat voor iemand dus het beste bij ze zou passen. Wanneer je goed weet wat je wilt is de kans dat te vinden meteen een stuk groter.

3. Heel effectieve en geavanceerde matching

Datingsites voor hoog opgeleiden maken dikwijls gebruik van zeer geavanceerde matching. Daarmee is ook direct voor een deel verklaard waarom deze sites relatief duur zijn. Deze matching is namelijk niet even snel in elkaar gezet maar heeft altijd een stevige basis en wetenschappelijke verantwoording. Bij datingsites zoals Parship en Elitedating merk je dat meteen na je inschrijving al, want je wordt dan geacht direct een zeer uitgebreide persoonlijkheidstest af te leggen. Die bestaat telkens uit meerdere onderdelen die telkens een ander deel van je karakter en persoonlijkheid, maar ook je eisen en wensen in kaart brengen. Het is geen uitzondering om hier een uur tijd aan kwijt te zijn, dus het is verstandig daar echt even voor te gaan zitten. Dit resulteert in een gedetailleerde karakterschets op basis waarvan je vervolgens passende matches krijgt voorgeschoteld.

4. Ongekend hoge succespercentages

Door alle bovenstaande factoren mogen singles op datingsites voor hoger opgeleiden rekenen op een uitzonderlijk hoog succespercentage wanneer je het vergelijkt met algemene datingsites. Dat is dus ook een heel goede reden om hier lid te worden. Natuurlijk is het dan wel van belang dat je zelf ook heel serieus op zoek gaat naar een date of relatie.

Tips voor persoonlijkheidstest Parship, Elitedating en andere sites

Zoals we al hebben vermeld gebruiken de meeste datingsites voor hoger opgeleide singles een persoonlijkheidstest om kandidaten aan elkaar te kunnen koppelen. Zo'n test invullen kost vaak behoorlijk wat tijd, maar het is wel de moeite waard om dit serieus te doen. De verleiding om de vragen af te raffelen kan groot zijn, helemaal wanneer je zoals bij Parship nog niet op de site kunt zonder de volledige vragenlijst doorlopen te hebben. Maar om de beste matches met de leukste hoogopgeleide singles te krijgen is het toch wel belangrijk om er voldoende aandacht aan te besteden.

Extra tips voor deze persoonlijkheidstest, bijvoorbeeld van Parship of Elitedating:

 1. Doe je niet beter voor dan je bent, maar vul gewoon alles naar waarheid in. Dan krijg je sneller de profielen te zien die echt goed bij je aansluiten. Niemand is perfect en dat hoef jij niet te zijn. Het is belangrijker dat je iemand leert kennen die jouw kleine onvolkomenheden juist kan compenseren.
 2. Plan echt even tijd in voor de test zodat je niet te snel door de vragen hoeft te gaan.
 3. Zorg dat je goed uitgerust bent en houdt even pauze als je merkt dat je concentratie verslapt.
 4. Volg bij vragen of opdrachten waar je gevoel belangrijk is ook echt je eerste instinct en denk niet teveel over vragen na. Een impulsieve reactie kan ook belangrijk zijn om je succesvol te koppelen.

Relatief duur (maar dat hoeft niet erg te zijn)

Op geen enkele datingsite voor hoogopgeleide singles kom je erg ver zonder een betaald abonnement. Dat komt doordat deze sites veel tijd en moeite kosten om te runnen en veel uitgebreide matchfuncties bevatten die tijd kosten om te ontwikkelen en onderhouden. Vaak krijg je ook persoonlijke adviezen (zoals bijvoorbeeld bij Parship) en ook daar is natuurlijk een prijskaartje aan verbonden. Vergis je dus niet in de prijzen, want die kunnen behoorlijk oplopen. De meest hoogopgeleide singles kunnen dat prima betalen en dit is dus aan de andere kant ook wel weer een mooie manier om alvast een schifting te maken in het ledenbestand. Op datingsites voor hoger opgeleiden is het daten daarom vaak ook een stuk serieuzer dan op andere sites. Staar je daarom ook weer niet blind op de prijs, want na 3 maanden een serieuze relatie vinden op Parship is nog altijd goedkoper dan een jaar lang doelloos daten op een andere datingsite.

Tip: Veel datingsites uit deze categorie hoger opgeleiden hanteren af en toe speciale actietarieven of bieden aantrekkelijke kortingen op hun betaalde abonnementen. Hou dus onze pagina met kortingen voor datingsites in de gaten.

Meer over dating voor hoger opgeleiden:

Datingplatform The Inner Circle breidt uit naar Zuid-Amerika
Datingsites met Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk Veilig Daten
3,3 / 8 stemmen
Producten 1 - 6 van 6
Wij gebruiken cookies We kunnen deze plaatsen voor analyse van onze bezoekersgegevens, om onze website te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud te tonen en om u een geweldige website-ervaring te bieden. Voor meer informatie over de cookies die we gebruiken opent u de instellingen. Bekijk onze cookiepagina
Accepteer alles
Weigeren