• Altijd up-to-date
  • Onafhankelijk, simpel en snel
  • Grootste aanbod van datingsites
  • 100% veilig
  • Top datingsite
    Parship

50 Plus Dating sites

Ben je een 50 plusser en zoek je een nieuwe partner? Met behulp van een 50 plus datingsite vind je de liefde van jouw leven.

EliteDating

EliteDating

EliteDating is een van de populairste datingplatforms van Nederland. De site helpt hoogopgeleide singles bij het vinden van een passende partner. EliteDating maakt gebruik van een uitgebreide persoonlijkheidstest en doet op basis daarvan partnervoorstellen. Een goede bemiddelaar voor singles op zoek naar een geschikte match!

Bezoek EliteDating
VijftigPlusDating

VijftigPlusDating

Een betrouwbare site voor 50 plussers op zoek naar liefde. VijftigPlusDating controleert regelmatig profielen en garandeert dat alle leden boven de 50 jaar zijn. Zo weet je zeker dat je te maken hebt met mensen die in dezelfde levensfase als jij zitten. Ideaal voor senioren op zoek naar een leuke date.

Bezoek VijftigPlusDating
Ourtime

Ourtime

Ben je toe aan een nieuwe liefde? Ourtime helpt jou bij het vinden van de 50-plusser van jouw dromen! De site is makkelijk in gebruik en beschikt over diverse tools waarmee je eenvoudig contact kunt leggen met leuke singles. Een goede keuze voor iedere 50-plusser die op zoek is naar liefde!

Bezoek Ourtime
50liefde

50liefde

Ben je de vijfig gepasseerd en zoek je een nieuwe levenspartner? Dan is 50Liefde iets voor jou! De site bevat handige tools waarmee je makkelijk contact legt met andere singles. Daarnaast is het overzichtelijk, makkelijk in gebruik en veilig. Ongetwijfeld een van de betere datingplatforms voor ouderen!

Bezoek 50liefde
60Dating

60Dating

Op 60Dating.com vind je uitsluitend single 60-plussers die op zoek zijn naar een ontspannen afspraakje of meteen naar een serieuze relatie. De site is heel duidelijk ontworpen en voor senioren dus ook heel makkelijk in het gebruik. Hier lees je onze review!
Bezoek 60Dating
Seniorengeluk

Seniorengeluk

Ben je de vijftig voorbij en zoek je een nieuwe partner of leuke date? Met Seniorengeluk ben je verzekerd van een goede match! Hier tref je 50-plussers aan die net als jij willen genieten van hun gouden jaren. Een gebruiksvriendelijke datingsite die rekening houdt met jouw behoefte als single senior!

Bezoek Seniorengeluk
50PlusMatch

50PlusMatch

50plusmatch is er voor de 50-plusser die op zoek is naar een leuke partner. De site is overzichtelijk en kent diverse interessante functionaliteiten. Daarnaast is het eenvoudig in gebruik. Dankzij het Keurmerk Veilig Daten weet je zeker dat je te maken hebt met een betrouwbare datingsite.

Bezoek 50PlusMatch
50PlusRelatie

50PlusRelatie

50PlusRelatie is een datingsite voor iedereen van 50 jaar en ouder die op zoek is naar een romantische date met een leeftijdsgenoot die ook via internet een serieuze relatie wil vinden. De site is beschikbaar voor single vijftigplussers uit zowel België als Nederland.
Bezoek 50PlusRelatie

De beste datingsites voor 50-plussers

Op onze site geven we graag een zo compleet mogelijk overzicht van datingsites voor Nederlandse singles. Ook in de rubriek 50 plus tonen we daarom alle beschikbare datingsites en datingapps. Elke site heeft van onze redactie een uitgebreide review ontvangen die je meteen kunt lezen door op de site te klikken. Aan de hand van de ervaringen van gebruikers krijg je ook meteen een goed beeld van elke site. Zo bepaal je helemaal zelf wat voor jou de beste keus is uit alle onderstaande datingsites voor 50-plussers.

50 plus dating

Een geschikte datingsite als je 50-plusser bent

Wanneer je de vijftig gepasseerd bent en op zoek wilt naar een nieuwe partner is het natuurlijk geen enkel probleem om lid te worden van een datingsites waar ook jongeren actief zijn. Helaas pakt dit maar zelden goed uit, en wel om de volgende redenen:

  • Op de populaire algemene datingsites zoals Relatieplanet en Lexa zijn enorm veel mensen lid. Daardoor zul je direct al minder snel opvallen dan wanneer je lid wordt op een datingsite met wat minder leden.
  • Helaas betekent dit ook dat je als 50-plusser al snel ondergesneeuwd raakt tussen alle andere kandidaten. Zo blijken de meeste mannen die op deze grotere datingsites lid zijn steevast single vrouwen te benaderen die jonger zijn dan zij zelf en daarbij maar weinig succes te oogsten.


Daarom is het vrijwel altijd verstandiger om lid te worden van een datingsite die speciaal is bedoeld voor jouw eigen leeftijdscategorie. Wat dan de beste site is ligt er dan ook nog wel een beetje aan wat je eigen leeftijd is. Als man of vrouw van in de vijftig of begin 60 kun je namelijk prima terecht op een site zoals 50PlusMatch of VijftigPlusdating, maar net waar je je het beste bij thuisvoelt. Ben je echter 65+ dan kun je soms beter kiezen voor een site als Seniorengeluk omdat je daar gemiddeld meer senioren vindt.

Waarom zou je als 50-plusser een 50 plus datingsite kiezen?

Datingsites in de categorie 50-plus dating richten zich altijd speciaal op alle single 50 plussers in Nederland. We lieten zonnet al zien dat je er dus veel kans maakt om leeftijdsgenoten te ontmoeten, wat er vaak ook voor zorgt dat je jezelf er eerder goed op je plek voelt. Maar wat zijn er nog meer voor redenen om als 50-plusser juist voor een van deze 50-plus datingsites te kiezen?

Veel gelijkgestemde mensen

Aangezien je op een 50 plus datingsite voornamelijk met leeftijdsgenoten in contact komt zitten daar ook eerder gelijkgestemde mannen of vrouwen bij. Je hebt dus ook veel sneller een klik dan anders. Omdat je waarschijnlijk graag wilt matchen op je eigen interesses wordt daar over het algemeen veel aandacht aan besteed. Ook bevatten veel 50-plus sites aparte gedeelten om elkaar ook op een andere ontspannen manier te leren kennen dan puur met daten. Zo kun je bijvoorbeeld bij de datingsite 50PlusMatch makkelijk je gedachten en favoriete bezigheden delen op het Things2Share platform. Daarmee kom je vrij eenvoudig in contact met mannen en vrouwen die dezelfde interesses hebben als jij.

Overzichtelijk en rustig ontwerp

De meeste 50-plussers zitten niet te wachten op sites met een druk ontwerpen, felle kleuren en allemaal bewegende elementen. Daarom zijn de meeste 50 plus datingsites voorzien van een rustige schermopbouw en een overzichtelijke samenstelling van de verschillende functies. Dat gaat echter zelden ten koste van het daten. Normaal gesproken is alles aanwezig wat je nodi hebt, maar door een gedegen ontwerp en het opdelen van de site in kleinere delen die makkelijker te behappen zijn kunnen ook 50-plussers meestal snel met de site uit de voeten. Je kunt dus gewoon heel makkelijk zelf je hele profiel invullen (inclusief leuke foto's plaatsen), andere leden in je regio zoeken en berichtjes uitwisselen via de site.

Meer dan alleen maar daten (vriendschap)

Op latere leeftijd kan het lastig zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en een actief sociaal leven te houden. Ook daar kunnen datingsites en contactsites voor 50-plussers, 65-plussers en senioren een fijne en laagdremeplige oplossing voor bieden. De beste datingsites voor 50-plussers bieden daar ook ruime mogelijkheden voor. Dat kan leiden tot een leuke vriendschap via internet, of natuurlijk in het echt. Wanneer je veel met iemand gemeen blijkt te hebben kun je dan via die weg natuurlijk ook gewoon een leuke relatie vinden. (Als je niet specifiek komt om te daten maar vooral leuke contacten op wilt doen is het natuurlijk wel zo netjes om dat meteen in je profiel te zetten.)

Ook daten voor 60-plussers en senioren

Natuurlijk hoef je als vijftiger niet alleen maar te daten met anderre vijftigers. Daarom zijn ook singles van in de 60 of ouder meestal van harte welkom op 50plus datingsites. De vraag is meestal vooral of er ook voldoende andere singles van je eigen leeftijdscategorie op de site actief zullen zijn. Dat kun je vaak al merken op de homepage wanneer je daar al profielen kunt bekijken. Op sites waar je als bezoeker de zoekmachine kunt gebruiken kun je natuurlijk ook van tevoren makkelijk checken of er veel leuke leden zijn van 60+, 70+ of ouder. Maar mocht het zo zijn dat je echt een lidmaatschap nodig hebt om te kunnen zoeken, wees dan gerust dat je op vrijwel alle huidige datingsites gewoon een gratis account aan kunt maken. Zo kun je dus alvast zonder kosten op zoek naar leuke profielen.

Hoe omgaan met online dating? Vier tips voor vijftigplussers

Er is niet een enkele manier om online te daten die de juiste is, er is echter wel altijd eentje die het beste is voor jou. Voordat je als vijftigplusser begint aan een online datingavontuur is het daarom slim om even voor jezelf na te gaan wat je van het daten, maar ook van de hopelijk daaruit voortvloeiende relatie verwacht. Waar hoop je nog op, wat wil je juist niet en waar moet je allemaal rekening mee houden als je als vijftigplusser voor het eerst begint met online daten?

1. Deel je verwachtingen over trouwen en/of samenwonen

Niet iedereen van 50 jaar en ouder is op zoek naar een relatie waarbij twee levens als het ware worden samengevoegd. LAT-relaties zijn onder vijftigplussers (en nog meer onder oudere senioren) namelijk erg populair. Veel mannen en vrouwen die op latere leeftijd weer vrijgezel worden, of na het verlies van een partner alleen komt te staan, hebben al een heel leven achter de rug met een andere partner. Dan voel je niet altijd de behoefte om dat met een nieuwe liefde nog eens dunnetjes over te doen. Bovendien kan het heel slim zijn om zelfstandig te blijven, bijvoorbeeld door in je eigen huis te blijven wonen. Deze andere invulling betekent natuurlijk niet dat een nieuwe relatie minder bevrediging geeft. Juist doordat de tijd die je met elkaar doorbrengt zo speciaal wordt is een relatie soms zelfs nog wel leuker. Maar natuurlijk kun je ook juist staan te popelen om snel weer te trouwen en samen elke dag lief en leed te delen. Het is hoe dan ook altijd verstandig om al in een vroeg stadium aan te geven wat je eigen wensen zijn op dat gebied. Zo voorkom je teleurstelling bij de ander, maar ook bij jezelf!

2. Zoek ook op gedeelde interesses

Natuurlijk ben je op zoek naar een vrijgezelle man of vrouw die je heel aantrekkelijk vindt en waar je als snel een veelbelovende connectie mee voelt. Vergeet er echter ook niet op te letten dat jullie voldoende raakvlakken met elkaar hebben op het gebied van eten, films, muziek, theater, bewegen, enz, enz. De kans is namelijk groot dat zowel jij als je nieuwe partner niet heel veel meer zullen veranderen op die vlakken, dus je zoekt het beste iemand waar je nu al een aantal voor jou belangrijke interesses mee gemeen hebt. De meeste datingsites bieden een makkelijker manier om met profielen te matchen op basis van door jou ingevulde voorkeuren en interesses.

3. Neem pauze als je dat nodig hebt

Wanneer je pas als vijftiger in aanraking bent gekomen met online dating dan kan dat ineens een behoorlijk grote stap zijn. Alles op internet gaat snel, dus het kan je behoorlijk rauw op je dak vallen als je de ene dag nog iemands hartediefje bent om de volgende dag alweer genegeerd te worden. Als het je allemaal wat te snel gaat is er dus niks mis mee om even een stapje terug te doen en het daten op pauze te zetten. Als je met tegenzin aan het daten bent is de kans op een leuke match namelijk toch niet groot en je wordt er echt niet vrolijker van. Kom dus weer terug als je weer zin hebt om een nieuw iemand te leren kennen!

4. Waak over je eigen veiligheid

Helaas zijn met name singles van 50 jaar en ouder een aantrekkelijk mikpunt voor cybercriminelen. Daarom is het heel belangrijk om altijd over je eigen veiligheid te blijven waken. Laat je niet meeslepen in de prachtige verhalen van een single die je al veel te snel de liefde verklaart, want er is altijd een kans dat die persoon helemaal niet bestaat en dat je met een zogenaamde scammer zit te chatten. Zit iemand geweldig romantische praatjes te verkopen en komt dan ineens een verzoek om geld over te maken? Blokkeer dat profiel dan direct want de liefde is nep en je staat op het punt om opgelicht te worden!

Meer 50 plus dating

3,7 / 59 stemmen
Producten 1 - 8 van 8
Wij gebruiken cookies We kunnen deze plaatsen voor analyse van onze bezoekersgegevens, om onze website te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud te tonen en om u een geweldige website-ervaring te bieden. Voor meer informatie over de cookies die we gebruiken opent u de instellingen. Bekijk onze cookiepagina
Accepteer alles
Weigeren