• Altijd up-to-date
  • Onafhankelijk, simpel en snel
  • Grootste aanbod van datingsites
  • 100% veilig
  • Top datingsite
    Parship

Top 15 beste datingsites 2022

03-01-2022
4172
0
Beste datingsites 2021

Wil je in 2022 graag een nieuwe relatie vinden, jezelf eindelijk eens aan een onenightstand wagen of gewoon allerlei leuke nieuwe mensen leren kennen? Dan kan een datingsite daar beter dan ooit bij van pas komen! In dit artikel laten we zien welke datingsites in 2022 wat ons betreft het interessantst zijn. We hebben alle datingsites onderverdeeld in de rubrieken waar ze in passen, zodat je makkelijk en snel voor elk type dating de beste datingsites van 2022 kunt vinden.

De beste datingsites voor 50-plus dating

Er zullen dit jaar weer meer 50-plussers op zoek zijn naar een nieuwe relatie dan vorig jaar. Dat is namelijk een stijgende lijn die zich steeds verder doorzet. Het wordt daardoor ook steeds belangrijker om de juiste datingsite voor 50-plus dating te vinden, een veilige site waar jij als single van boven de 50 goed op je plek bent.

1. 50PlusMatch

50PlusMatchEen van de grootste en populairste datingsites voor 50-plussers is 50PlusMatch. Vrijwel elke man of vrouw die na het vijftigste levensjaar aan online dating begint komt vroeger of later bij deze datingsite uit. Er is een heel groot ledenbestand, waardoor je veel keus hebt maar waardoor het helaas ook lastiger kan zijn om zelf op te vallen. Daarom is het fijn dat er heel veel manieren zijn om mensen te vinden en te benaderen, zoals de altijd leuke en interessante blogs, of het delen van je gedachten of dagelijkse bezigheden via het Things2Share platform.

2. VijftigPlusDating

VijftigPlusDatingOok op VijftigPlusDating kun je prima terecht wanneer je als vrijgezel van 50 jaar of ouder op zoek wilt naar een nieuwe relatie. De site is heel rustig opgezet maar wel uitzonderlijk uitgebreid. Je kunt bijvoorbeeld zowel handmatig zoeken naar singles als automatisch matchen met de beste profielen. Het daten is heel veilig en vertrouwd en ook nog eens heel betaalbaar. En ook al heb je bij deze site geen aparte app voor tablet of telefoon, hij werkt altijd perfect op welk apparaat je hem ook opent.

3. Ourtime

OurtimeOurtime is onderdeel van het bekende Lexa en Meetic netwerk van datingsites en dating apps. Ourtime is de datingsite die daarbij speciaal voor vijftigplussers is bedoeld. Wanneer je al eens lid bent geweest van Lexa zullen zowel de datingsite als de bijbehorende app direct heel vertrouwd aandoen. Het grote voordeel is dus dat je meteen alle uitgebreide hulpmiddelen en mogelijkheden van Lexa tot je beschikking krijgt, maar daarbij wel meteen aansluiting vindt bij de mensen die in dezelfde leeftijdscategorie zitten als jij.


De beste datingsites voor een serieuze relatie

Verreweg de meeste singles zullen ook dit jaar op zoek zijn naar een serieuze relatie, een partner waarmee ze de rest van hun leven mee kunnen delen. Daarbij ga je niet over één nacht ijs en dat maakt het kiezen van het juiste serieuze datingplatform heel belangrijk. De algemene datingsites die je hieronder verzamelt ziet staan wat ons betreft al een tijdje aan de top en zullen niet alleen volgend jaar maar ook de jaren daarna waarschijnlijk heel populair en een heel goede keus zijn voor elke serieuze single die een relatie zoekt.

4. Parship

ParshipParship is de absolute top op het gebied van algemene dating in Nederland. Hier match je namelijk altijd met de singles die het beste bij je passen vanwege de persoonlijkheidstest. die stelt de site in staat om makkelijk en snel de meest geschikte profielen voor je te vinden. Uiteraard bepaal je helemaal zelf of je daadwerkelijk met een aan jou voorgestelde single in contact wilt komen. Dat kan makkelijk en veilig via je beveiligde inbox op de Parship datingsite en in de bijbehorende app.

5. Lexa

LexaLexa is een van de bekendste en oudste datingsites van Nederland. Al jarenlang is het een van de meest voor de hand liggende keuzes van singles die op zoek willen naar een serieuze relatie. Er kan op deze site niet automatisch gematcht worden, maar daar staat wel een heel handige en uitgebreide zoekmachine tegenover. Ook bij Lexa kun je daarnaast van een uitstekend werkende dating app profiteren. Dankzij de Lexa Badge is daten extra leuk en veilig voor vrouwen. Met de Lexa Events kun je speeddaten en andere leuke activiteiten voor singles ondernemen.

6. Badoo

BadooOok Badoo plaatsen wij graag in dit overzicht met beste datingsites voor algemene dating. Op dit wereldwijde datingplatform kun je echt elke soort contact vinden die je maar kunt bedenken: van een one night stand tot een serieuze relatie. De meeste Badoo gebruikers zitten op de heel handige mobiele app, maar je kunt ook gebruik maken van de datingsite. Een relatief nieuwe functie is Badoo Live, waarmee je elkaar heel makkelijk en snel via een videochat beter kunt leren kennen.


Casual dating: de beste datingsites in 2022

Ook casual dating blijft dit jaar onverminderd populair. Als mensen de afgelopen tijd iets hebben geleerd, dan is het wel dat de leuke dingen van het leven niet vanzelfsprekend zijn. Het loont op zowel de korte als de lange termijn om de mensen te vinden waar je wat mee gemeen hebt en samen te genieten van het leven. Dus of je nu single bent of al in een relatie zit, als je behoefte hebt aan spanning en ontspanning dan kun je dat het beste online vinden op deze casual datingsites.

7. Novamora

NovamoraEen heel interessante datingsite voor casual dating is Novamora. Deze site wordt namelijk druk bezocht door zowel single als gebonden mannen en vrouwen die op zoek zijn naar spanning en avontuur. Je kunt er ook zelf dus terecht voor zowel een eenmalige afspraakje (one night stand) of een intense erotische relatie voor langere tijd. Wat voor spannende ontmoeting je ook zoekt, het kan bij Novamora altijd discreet en zelfs volledig anoniem als je daar behoefte aan hebt. Erg leuk: makkelijk en snel zoeken en matchen via de FotoZapper!

8. Tinder

TinderTinder is de populairste dating app voor mensen die ontspannen op zoek willen naar een leuke date. Ook al zoeken de meeste Tinder leden tegenwoordig een duurzame relatie, er is ook nog altijd een groot deel dat eerst gewoon een eenmalig afspraakje wil vinden, of meteen een onenightstand wil opdoen. Als je daarbij gebruik wilt maken van de Tinder app spreekt dat voor zich, maar wat mensen vaak niet weten is dat je via Tinder online ook gebruik kunt maken van de bijbehorende Tinder datingsite. Dat is dus altijd het bekijken waard als je liever chat met een echt toetsenbord in plaats van op het scherm van je telefoon.

9. SF Dating

SF DatingOok bij SF Dating kun je dit jaar weer terecht voor een geweldig spannende flirt. SF staat voor Secret Flirt, want de meeste mensen die hier komen zijn in het uiterste geheim op zoek naar een opwindende ontmoeting. Daardoor kan het soms wat langer duren voor het tot een echte date komt, maar dat is het vrijwel altijd waard als het er uiteindelijk toch van komt. Overigens zul je op deze datingsite niet alleen mensen in hun eentje aantreffen, want ook stellen zijn er van harte welkom om op zoek te gaan naar de meest uiteenlopende contacten.


De beste datingsites voor gay dating in 2022

Anno 2022 is er natuurlijk ook een groot aantal datingsites dat zich specifiek op mannen en vrouwen richt die op mensen van hetzelfde geslacht vallen. Of je nu alleen nog bisgierig bent en graag je gevoelens wilt verkennen, of meteen 100% wilt gaan voor een date of relatie met iemand van hetzelfde geslacht: op een van deze datingsites vind je snel wat je zoekt.

10. GayParship

GayParshipWanneer je als gay man vrouw een serieuze relatie zoekt is GayParship ongetwijfeld de beste keuze op dit moment. Hier vind je namelijk alle uitgebreide hulpmiddelen van het zeer populaire en veilige Parship datingplatform, terwijl je wel meteen volop de keus hebt uit mensen die dezelfde geaardheid hebben als jij en dus iemand van hetzelfde geslacht zoeken. Bij GayParship leg je direct nadat je lid bent geworden de heel uitgebreide persoonlijkheidstest af, zodat je vanaf het eerste moment gekoppeld zult worden aan de gay mannen of de lesbische vrouwen waar je echt wat mee gemeen hebt.

11. VrouwVrouw

VrouwVrouwSteeds meer lesbische vrouwen durven het aan om via internet op zoek te gaan naar een nieuwe relatie en vaste partner. Maar ook steeds meer biseksuele en bisgierige vrouwen wagen zich online om leuke nieuwe contacten met andere vrouwen op te doen. Bij datingsite VrouwVrouw zijn al deze vrouwen welkom om een eigen profiel aan te maken en zowel veilig als ontspannen te gaan daten. De site is heel voordelig maar biedt helaas ook nog) niet zoveel functies. Maar desondanks is het wat ons betreft wel de beste datingsite voor gay en bi vrouwen die romantische contacten willen vinden.

12. GayBuddy

Wanneer je als gay of bi man op zoek bent naar casual sex met een andere man dan kun je daarvoor ook terecht op heel specifieke datingsites. Een goed voorbeeld daarvan is GayBuddy, waar je altijd discreet op zoek kunt naar spannende contacten. Ook dit jaar zullen weer heel veel mannen zich hier aanmelden om op zoek te gaan naar mannen van verschillende leeftijden en met de meest uiteenlopende seksuele interesses. Je kunt al tijdens het aanmelden aangeven of je op jonge of oudere mannen valt, zodat je meteen de gay contacten opdoet waar je het meest naar verlangt.


Overige datingsites om in de gaten te houden

Tot slot noemen we nog een aantal interessante datingsites die niet in een van de bovenstaande rubrieken past maar die toch interessant voor je kunnen zijn om in de gaten te houden dit jaar.

13. Capido

CapidoCapido is een datingsite voor mensen met een beperking die nog niet zo lang bestaat maar in korte tijd wel vrij populair is geworden. Wanneer je zelf een beperking hebt, of wel open staat voor een relatie met een single die een fysieke of verstandelijke handicap heeft, dan ben je altijd welkom op Capido. De datingsite is nog redelijk eenvoudig te noemen, want door het ontbreken van automatische matching ben je bijvoorbeeld voornamelijk op je eigen initiatief aangewezen. Maar als je binnen de specifieke doelgroep valt kan het toch heel interessant zijn om hier lid te worden.

14. HappyPancake

HappyPancakeHappyPancake is een volledig gratis datingsite en dat is tegenwoordig wel een unicum te noemen. De meeste datingsites bieden tegenwoordig wel een gratis proefabonnement aan, maar wil je op die sites echt iemand vinden dan is betalen vrijwel altijd noodzakelijk. Bij HappyPancake is dat niet zo, want deze site is van begin tot eind gratis. Daar staat wel een relatief beperkt aantal functies tegenover. Ook zul je voor lief moeten nemen dat je veel reclame op de site zult zien. Toch kan deze datingsite heel interessant zijn. Word dus ook gewoon maar eens lid, want aangezien het niets kost is het ook niet zo erg als je uiteindelijk weinig met je profiel doet.

15. e-Matching

e-MatchingAnno 2022 is dating voor hoger opgeleiden een beetje op de achtergrond geraakt. Algemene datingsites krijgen steeds uitgebreidere zoekfilters en matchopties waarmee je ook sneller mensen van je eigen niveau vindt. Singles van hbo en universitair niveau vinden het dus sneller het prima om daar lid te worden en zelf leuke mensen van hun eigen niveau te zoeken. Datingsite e-Matching is een van de weinige datingsites die zich echt nog speciaal richten op vrijgezellen die hoogopgeleid zijn. Als je dat zelf ook nog de fijnste manier van daten vindt is e-Matching wat ons betreft op dit moment de beste keus voor jou.


Reageer op deze blog


Velden met * zijn verplicht
Wij gebruiken cookies We kunnen deze plaatsen voor analyse van onze bezoekersgegevens, om onze website te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud te tonen en om u een geweldige website-ervaring te bieden. Voor meer informatie over de cookies die we gebruiken opent u de instellingen. Bekijk onze cookiepagina
Accepteer alles
Weigeren