• Altijd up-to-date
  • Onafhankelijk, simpel en snel
  • Grootste aanbod van datingsites
  • 100% veilig
  • Top datingsite
    Parship

De 10 redenen waarom vrouwen niet reageren op jouw berichtjes

08-04-2020
1724
0
De 10 redenen waarom vrouwen niet reageren op jouw berichtjes

Ben je lid geworden op een datingsite of dating app maar reageren vrouwen amper op je berichtjes? Dan ben je niet de enige, want veel mannen die enthousiast beginnen met online daten ondervinden dat het lastiger is om reacties te krijgen dan ze hadden gehoopt. Hier lees je daarom de 10 belangrijkste redenen waarom je als man geen antwoord krijgt van de leuke single meiden die je benadert. En natuurlijk vertellen we je ook hoe je zelf wat kunt doen om het op te lossen.

Reden 1: Er zijn meer mannen dan vrouwen lid

Op de meeste datingsites en dating apps zijn meer mannen dan vrouwen lid geworden dus als man ben je daardoor direct al in het nadeel. Want niet alleen heb je dan meer concurrentie, maar zodra mannen merken dat er een mannenoverschot is gaan ze elkaar ook nog eens proberen te overstemmen. Op je eigen tempo daten is er dan al snel niet meer bij, want als man krijg je het gevoel dat je mee moet doen in de felle slag om de aanwezige vrouwen.

Oplossing: Check de man-vrouw verhoudingen voor je op een bepaalde datingsite lid wordt. Je kunt dit op een aantal manieren doen. De eerste is een makkelijke, want een aantal sites is heel transparant over de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen. Maar je kunt ook naar het overzicht met nieuwe leden kijken, of op de pagina met profielen die recent online zijn geweest.

Reden 2: De vrouwen die je benadert zijn heel populair

Zelfs op sites waar evenveel vrouwen zijn als mannen kan het gebeuren dat niemand op jouw berichtjes reageert. Dat komt dan vaak doordat vrouwen die jij benadert ook bij andere mannen heel populair zijn. Bepaalde profielen trekken nu eenmaal bij mannen meer de aandacht dan andere. En daarmee bedoelen we nog niet eens direct de fysieke aantrekkingskracht maar gewoon het profiel als geheel. Die vrouwen krijgen vaak heel veel berichtjes, waardoor jouw reactie er echt uit moet springen om op te vallen. Anders leest ze het waarschijnlijk niet eens of gooit het daarna meteen weg.

Oplossing: Het is een goed idee om veel verschillende types vrouwen te benaderen zodat daar ongetwijfeld ook dames bij zitten waar het oog van andere mannen niet direct op valt. Dat doe je bijvoorbeeld door ook veel profielen te zoeken op gedeelde interesses en wat minder te focussen op de eerste fysieke aantrekkingskracht.

Reden 3: Je profiel is niet interessant genoeg

Succes op een datingsite staat of valt al bij je eigen datingprofiel. Vrouwen vinden het over het algemeen heel belangrijk om te zien dat je er veel aandacht aan hebt besteed omdat ze dan er vanuit kunnen gaan dat je ook het daten zelf serieus neemt. Zelfs wanneer je alleen een fling zoekt moet je daar echt moeite voor doen, want een vrouw wil ook vandaag de dag nog altijd graag veroverd worden. Als je geen of veel te weinig aandacht aan je profiel hebt besteed of met al je inzet niet in staat bent geweest om de aandacht van een vrouw te pakken te krijgen gaat het daar al mis.  Wanneer een populaire vrouw n.a.v. je berichtje naar je profiel komt kijken en daardoor teleurgesteld wordt zal ze niet op je reageren.

Oplossing: Simpel, zorg voor een geweldig goed datingprofiel waarbij je veel van jezelf laat zien, een positieve toon aanslaat, goede en vooral ook afwisselende foto's plaatst en genoeg informatie plaatst om de lezeres nieuwsgierig te maken, zonder langdradig te worden. Humor gebruiken is ook altijd goed.

Reden 4: De vrouw is al niet meer actief op zoek

Zeg eerlijk: haal jij je profiel altijd weer weg als je een aantal veelbelovende dates hebt gehad, of zelfs een relatie hebt gevonden? Of vergeet je na een tijdje weleens dat je een bepaald account hebt aangemaakt, of verlies je na een tijdje je interesse en log je simpelweg niet meer? Dan zweven er her en der ook wat profielen van jou rond waar mensen misschien nog wel naar kijken en op reageren, zonder dat ze op een reactie hoeven te rekenen. Bedenk dat dit ook jou kan overkomen wanneer je op een leuk profiel reageert, want wellicht is de vrouw al in tijden niet meer ingelogd.

Oplossing: Controleer of een datingsite inactieve profielen na een tijdje verbergt zodat ze niet meer naar voren komen in je zoekresultaten of bij je matches. Als dat niet gebeurt is het fijn wanneer je wel kunt zien wanneer iemand voor het laatst online is geweest. Ontbreken beide opties, check dan of je een leesbevestiging kunt ontvangen van je berichtjes. Sommige datingsites bieden die mogelijkheid, zodat je je pas zorgen hoeft te gaan maken wanneer je berichtjes wel gelezen worden maar je nooit een reactie ontvangt.

Reden 5: Je schrijft makkelijk weg te gooien berichten

Wanneer een vrouw een serieuze relatie zoekt wil ze liever niet benaderd worden op een algemene manier maar een persoonlijke reactie ontvangen. De meest gehoorde klacht van vrouwen op datingsites is "Mannen lezen mijn profiel niet eens" en daaruit kun je dus concluderen dat veel mannen inderdaad veel te algemene reacties versturen. "Hey hoe is het?" kan misschien heel spontaan en ontspannen lijken, maar je moet wel een spetterend spannend en ongehoord interessant datingprofiel hebben om ook maar van een reactie te mogen dromen.

Oplossing: Laat merken dat je het profiel van de vrouw hebt bekeken en begrepen. Zeg niet alleen maar "ik heb je profiel gelezen" om dit duidelijk te maken, maar ga al in je eerste berichtje in op een persoonlijke onderwerp dat ze in haar profieltekst aandraagt. Vraag haar bijvoorbeeld naar een van de hobby's of interesses die ze noemt.

Reden 6: Je taalgebruik is te slordig

Veel mensen die zelf geen goed Nederlands praten of typen zeggen zich nog altijd te storen aan de fouten van iemand anders. Dit geldt dus ook voor vrouwen op datingsites, die onderzoek na onderzoek aangeven dat spelfouten of overduidelijke fouten in de grammatica een grote ergernis zijn, en een goede reden om een ontvangen berichtje meteen weg te gooien. Vooral typefouten worden als hinderlijk ervaren, want dat wekt de indruk dat je als man je berichtje niet eens na hebt gelezen.

Oplossing: Check altijd je berichtje voor je op verzenden drukt! Maak gebruik van een goede spellingchecker of plak desnoods het berichtje in een Word-bestand om daarmee de tekst op het taalgebruik te controleren.

Reden 7: Je wekt de indruk alleen maar spanning te zoeken

Wat je ook zoekt als man, een serieuze relatie of inderdaad een casual avontuurtje, de beste manier om beiden niet te vinden is om de indruk te wekken dat je alleen maar op zoek bent naar spanning en avontuur. Er is niets mis mee om ontspannen in het daten te staan, maar als je het te vrijblijvend benadert zullen veel vrouwen denken dat je ze alleen als een onenightstand wilt hebben. Zelfs vrouwen die daar stiekem wel voor in zouden zijn vinden het vaak vervelend als het daar meteen al over gaat.

Oplossing: Flirt en verleid er gerust op los, maar zorg wel dat je nooit de indruk wekt dat de dame in kwestie 'maar' een tussendoortje zou zijn. Dan zul je waarschijnlijk nooit meer van haar horen. Geef elke match persoonlijke aandacht en laat zien dat je haar bijzonder vindt.

Reden 8: Je showt je lichaam teveel

Wanneer je elke dag in de sportschool bent te vinden ga je er wellicht vanuit dat je al die pijn en moeite ook altijd in je datingprofiel tot uiting moet laten komen. Maar show je jezelf teveel, zoals op een foto met ontbloot bovenlijf en je spieren casual aangespannen, dan zullen serieuze single vrouwen je automatisch als een ijdeltuit bestempelen. Of nog erger, ze zullen denken dat je enige insteek is om ook de rest van je kleren uit te trekken. En zoals we bij de vorige tip al zagen zullen zelfs vrouwen die ook wel in zouden zijn voor een onenightstand daar vaak hun neus voor ophalen.

Oplossing: Toon jezelf op je profielfoto's zoals je er in het dagelijks leven op je best bij loopt. Dus gewoon nette kleren die je anders ook zou dragen en zeer zeker niet met een deels ontbloot lichaam. Onderschat vrouwen ook niet door te denken dat je sportieve lichaam alleen goed uitkomt als je geen kleren aan hebt, want vrouwen zullen dit ook prima zien wanneer je gewoon goed passende kleding aan hebt.

Reden 9: Ze is zelf niet serieus

Sommige vrouwen maken - natuurlijk net als sommige mannen - alleen een datingprofiel aan omdat ze zich vervelen, omdat ze het gevoel hebben dat dit zo hoort als ze single zijn of omdat ze hun ego willen boosten door berichtjes van mannen te gaan verzamelen. Deze vrouwen zijn dus helemaal niets serieus op zoek naar een klik met een man maar zoeken wat afleiding of iets anders. Wanneer het hun ego al voldoende streelt om een match te hebben (want dan heeft een man ze geliket) of een berichtje te ontvangen, dan zul je dus zelf nooit een berichtje terug krijgen.

Oplossing: Helaas is hier weinig aan te doen, want je kunt de vrouwen in kwestie lastig verleiden om alsnog serieus te daten. Veel van deze profielen zijn net iets te mooi om waar te zijn, of tonen bijvoorbeeld net iets teveel 'huid', maar als we je aan zouden raden daar niet op te reageren zou je ook zomaar eens een geweldige meid mis kunnen lopen. De beste manier om deze vrouwen uit de weg te gaan is alleen voor een heel serieuze datingsite (zoals bijvoorbeeld Parship of EliteDating) te kiezen.

Reden 10: Ze voelt simpelweg geen klik bij je

Tot slot zal er ook altijd een categorie vrouwen zijn die bij jou niet dezelfde klik voelen als jij bij hen. Dit hoort bij het daten en is een volkomen normale gang van zaken, waar je dus ook geen oplossing voor hoeft te vinden. Je hoeft het niet met elke vrouw goed te kunnen vinden en zij dus ook niet met jou. Zelfs wanneer je ervan overtuigd bent dat ze je wel leuk zou vinden als ze maar de moeite zou nemen om je beter te leren kennen heeft het geen nut om haar daarvan te willen overtuigen. Accepteer dat vrouwen die jij leuk vindt jou niet altijd net zo interessant zullen vinden en richt je aandacht op andere singles waar je hopelijk wel die goede klik mee hebt.

Conclusie

Geef niet te snel op wanneer je berichtjes op datingsites of dating apps niet meteen de vele reacties veroorzaken waar je op hoopte. Loop eerst eens door dit artikel heen en probeer uit te zoeken welke redenen op jou van toepassing zouden kunnen zijn. Daarvoor moet je wel kritisch durven zijn op de manier waar je zelf aan het date bent op dit moment, zoals de kwaliteit van je profiel of de berichtjes die je verstuurt. Maar we weten zeker dat als je de meeste redenen uit dit artikel weet te omzeilen, je vanzelf zult ontdekken dat je meer aanspraak begint te krijgen.

Reageer op deze blog


Velden met * zijn verplicht
Wij gebruiken cookies We kunnen deze plaatsen voor analyse van onze bezoekersgegevens, om onze website te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud te tonen en om u een geweldige website-ervaring te bieden. Voor meer informatie over de cookies die we gebruiken opent u de instellingen. Bekijk onze cookiepagina
Accepteer alles
Weigeren